Membantu Untuk Menciptakan
Detik-detik Yang Penting Bagi Anda

Sama seperti bagaimana Theo menyokong abangnya, Vincent van Gogh, dari segi kewangan untuk mencapai impiannya, MYTHEO bertujuan untuk membantu anda mencapai matlamat kewangan anda dan merealisasikan detik-detik kehidupan anda!

Perkongsian Untuk Kebaikan

Money Design adalah pelopor yang melancarkan perkhidmatan penasihat robo (“THEO”) pertama di Jepun pada tahun 2016, di bawah peraturan Agensi Perkhidmatan Kewangan Jepun. Silverlake Group adalah peneraju inovasi digital dengan pengalaman lebih daripada 30 tahun dalam perkhidmatan kewangan, pasaran modal, pengurusan dana, pembayaran, dan ekonomi digital di Malaysia dan seluruh Asia.

Mereka bersama-sama membentuk GAX MD, sebuah usaha sama yang dirancang untuk menyesuaikan perkhidmatan pelaburan THEO untuk rakyat Malaysia (dengan itu, "MYTHEO") dan mengubah cara pelaburan rakyat Malaysia untuk selamanya.

Ahli Lembaga MYTHEO

Tan Sri Dato' Dr. Mohd Munir Bin Abdul Majid
Pengerusi & Pengarah Bukan Eksekutif

Tan Sri Dato’ Dr. Munir kini merupakan Pengerusi Bank Muamalat Malaysia Berhad, Majlis Penasihat Perniagaan ASEAN, Malaysia, Institut Penyelidikan CIMB ASEAN, dan juga Presiden Kelab Perniagaan ASEAN. Beliau juga menganggotai lembaga Institut Kajian Strategik dan Antarabangsa (ISIS) Malaysia dan Majlis Bakat Perkhidmatan Kewangan Bank Negara Malaysia. Beliau merupakan pegawai bank bertauliah di Asian Institute of Chartered Bankers dan juga anggota Majlis Tindakan Ekonomi yang dilantik oleh bekas Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Tan Sri Dato’ Dr. Munir telah memperoleh B.Sc (Econ) dan Ph.D dalam Perhubungan Antarabangsa dari London School of Economic and Political Science (LSE) pada tahun 1971 dan 1978.

Ronnie Tan Tai Ngee
Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan

Encik Tan mempunyai pengalaman lebih daripada 35 tahun dalam industri kewangan, pelaburan dan pasaran modal. 

Sejak tahun 2001, Encik Tan telah menjadi Pengarah Urusan Silverlake Capital Market Solution, di mana beliau secara keseluruhan bertanggungjawab untuk pertumbuhan perniagaan, kerjasama strategik dan penciptaan nilai. Beliau juga memimpin strategi transformasi Silverlake Group Fintech. Sebelum menyertai Silverlake Group, Encik Tan berkhidmat sebagai Ketua Kumpulan IT dan Operasi untuk Hwang-DBS Investment Bank. Encik Tan juga telah berkhidmat sebagai Naib Presiden Pertama, Ketua Pegawai Maklumat Kumpulan IT dan Operasi Perbankan untuk OCBC Bank. Dalam kedua-dua jawatan ini, beliau bertanggungjawab dalam perancangan strategik, inovasi digital, operasi dan proses kejuruteraan semula. 

Encik Tan telah menerima Ijazah Kepujian dalam Sains Komputer dan Perakaunan dari Monash University Australia pada tahun 1984.

Mamoru Taniya
Pengarah

Encik Taniya mempunyai pelbagai pengalaman dalam pelaburan. Kerjaya awal beliau digambarkan oleh tahun-tahun kejayaannya di Salomon Brothers yang beliau sertai pada tahun 1987, di mana beliau merupakan Pengarah Urusan termuda di Asia dan mengetuai bahagian perdagangan proprietari untuk Asia, termasuk Jepun.

Beliau kemudian bergabung dengan Tudor Capital (Jepun) sebagai salah seorang rakan pengasas, dan memimpin MBO untuk mengasas Asuka Asset Management dan menjadikannya dana lindung nilai bebas terkemuka diJepun.

Sebagai rakan kongsi kapitalis, beliau telah memulakan pelancaran Lifenet Insurance Company, syarikat insurans dalam talian pertama di Jepun, dan melabur dalam pengembangan syarikat FinTech yang lain. Beliau juga mengasaskan Money Design Inc., syarikat Digital Advisor pertama diJepun.

Cassandra Goh
Pengarah

Kerjaya awal Cik Goh bermula di Cornerstone Research, sebuah syarikat perunding ekonomi terkemuka di A.S. yang memberikan sokongan analitik dan pakar testimoni dalam litigasi rumit serta proses pengawalseliaan. Semasa berpusat di Amerika Syarikat sebagai perunding ekonomi mereka, Cik Goh bertanggungjawab untuk menganalisis kes-kes litigasi yang melibatkan manipulasi pasaran di sektor Perkhidmatan Kewangan, Tenaga dan Komoditi. Beliau juga telah mengendalikan analisis keputusan pelaburan yang melibatkan cukai asing yang kompleks, sekuriti kadar lelong dan sekuriti berdasarkan gadai janji. Analisis ini digunakan sebagai sandaran keterangan bagi laporan pakaruntuk kes litigasi besar yang melibatkan tuntutan perwakilan kelompok A.S. Bakal Suruhanjaya Perdagangan Komoditi, Suruhanjaya Pertukaran Sekuriti dan Jabatan Kehakiman.

Pada tahun 2014, Cik Goh kembali ke Malaysia setelah berada 12 tahun di Amerika Syarikat dan menyertai Silverlake Axis Ltd sebagai Pengarah Eksekutif dan mengetuai pasukan pemerolehan dan pelaburan strategik. Di sini, beliau bertanggungjawab untuk menilai peluang pelaburan dan memimpin beberapa inisiatif korporat, termasuk penyusunan semula dan pembiayaan korporat, yang berfokus pada pertumbuhan dan penciptaan nilai.

Cik Goh merupakan graduan dari Duke University pada tahun 2010 dalam Ijazah Sarjana Ekonomi dan Matematik.

Ryoichi Yamabe
Pengarah

Encik Yamabe ialah Presiden Money Design Co., Ltd. Beliau merupakan Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Riocee Inc. yang diambil alih oleh Money Design pada tahun 2018. Baru-baru ini, Encik Yamabe ialah Ketua Pegawai Eksekutif Incapture Jepun di mana beliau mengetuai perniagaan Jepun untuk Incapture, sebuah syarikat Hedge Fund & FinTech yang berpangkalan di NY/SF. Sebelum bergabung dengan Incapture, Encik Yamabe merupakan Pengarah Urusan dan ahli Jawatankuasa Pengurusan dengan BlackRockJapan (dahulunya Barclays Global Investors), dan berkhidmat sebagai Ketua Pendapatan Tetap di mana beliau bertanggungjawab menguruskan portfolio pendapatan tetap berjumlah $100+ bilion aset. Sebelum menyertai Barclays pada tahun 2007, Encik Yamabe ialah Pengarah Urusan Simplex Asset Management, danalindung nilai yang berpusat di Tokyo, dan telah menyelia pasukan yang menguruskan strategi arbitraj pendapatan tetap dan dana-dana lindung nilai. Beliau telah menerima MA dalam bidang Ekonomi dari Universiti Osaka.

Ho Seng Yee
Pengarah Eksekutif

Encik Ho pernah berkhidmat sebagai Ketua Pegawai Eksekutif RHB Asset Management Sdn Bhd (RHBAM). Beliau memberikan arahan strategis untuk produk dan layanan RHBAM serta menyelia cabang pemasaran peruncitan serantau bagi pengembangan perniagaan pengurusan asset ke Singapura, Indonesia dan Hong Kong.

Beliau juga merupakan bekas Ketua Pegawai Eksekutif di OSK-UOB Investment Management Berhad dan pernah berkhidmat sebagai Pengurus Dana Berjangka yang Ditetapkan. Sebelum bekerja di industri pengurusan dana, Encik Ho telah menghabiskan 24 tahun di dalam industri perkhidmatan perbankan dan kewangan. Beliau juga merupakan pemegang Lesen Perwakilan Perkhidmatan Pasaran Modal.

Matthew Stuart-Box
Ketua Pegawai Operasi, Money Design Japan
Ketua Pegawai Operasi dan Pelaburan, GAX MD

Encik Stuart-Box menerima Ijazah Sarjana dalam Matematik dari Universiti Cambridge. Sebelum menyertai Money Design, beliau ialah Pengarah Urusan BlackRock Japan (dahulunya Barclays Global Investors) di Tokyo dan San Francisco. Beliau juga berkhidmat sebagai Ketua Ekuiti Aktif Ilmiah dan bertanggungjawab menguruskan portfolio ekuiti Jepun dan Asia berjumlah $ 10+ billion aset dan semua penyelidikan dan pengembangan model ekuiti Jepun.

Yasuyuki Kato
Penasihat

Profesor Kato menerima Ijazah Sarjana dari Institut Teknologi Tokyo dan kemudian memperoleh PhD dari Universiti Kyoto. Beliau menyertai Nomura Research Institute pada tahun 1980, bekerja di pasukan Kejuruteraan Kewangan di New York dan London sebelum menjadi Ketua Jabatan Penyelidikan Kuantitatif di Tokyo. Pada tahun 1997, beliau berpindah ke Nomura Securities untuk menjadi Ketua Pusat Penyelidikan Kejuruteraan Kewangan dan kemudiannya menjadi Ketua Pusat Penyelidikan Perkhidmatan Fidusia. Beliau dinaikkan pangkat sebagai pengarah eksekutif pada tahun 2005.

Profesor Kato telah dilantik sebagai profesor di Kyoto University Graduate School of Business pada April 2011. Sejak 2016, beliau juga menjadi ahli jawatankuasa pelaburan Dana dan Pencen Kerajaan Jepun.

MELABURLAH SEKARANG

dan mulakan perjalanan pelaburan digital anda bersama MYTHEO!

MUAT TURUN APLIKASI